Milletvekili Çalık, ziyaret kapsamında ilk olarak Battalgazi Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy'u makamında ziyaret etti.
Ziyaret esnasında bir konuşma yapan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi'nin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini söyledi. Çalık, Battalgazi'nin en önemli problemlerinden sulama sorunu konusunda gerekli girişimlerin yapıldığına dikkat çekerek, "Battalgazi deyince aklımıza sulamayla ilgili yaşanan sorunlar geliyordu. Bunu ortadan kaldırmak adına Çevre ve Orman Bakanımızla bir görüşme yaptık.
Devlet Su İşleri Genel Müdürümüzü ziyaret ettik. Bu çalışmalar sonrasında Battalgazi ilçesine müjde olacak girişimlerde bulunduk. Bu girişim, kısa vadeli sulama sorununu ortadan kaldıracak, Karakaya Barajı'ndan suyun pompayla alınarak Karababa mevkiine getirilip damla sulama yöntemiyle Batatlgazi de sulamanın yapılması. Bu Battalgazili hemşerilerimizin bizden öncelikli istekleriydi.
Çalık, Battalgazi'de kapalı spor salonu ve sentetik çim sahanın yapılacağı müjdesini de verdi.
Battalgazi Kaymakamı Abdulmuttalip Aksoy ise, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Battalgazi'ye yaptığınız hizmetlerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Önümüzdeki süreçte arkadaşlarımızla yaptığımız planlamalarda sizlerinde destekleriyle güzel işler yapacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık daha sonra Başkan Gürkan'ı makamında ziyaret etti. Başkan GÜRKAN AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ı ilçemizi ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Battalgazi'ye yaptığınız hizmetlerden dolayı şükranlarımı sunuyorum diyerek, çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Çalık, daha sonra yaptığı açıklamada, Battalgazi ilçesinde çok önemli projelerin olduğunu ve ilçeye hizmetlerinin devam edeceğini kaydetti.
|