GERİ GİT        İLERİ GİT FACEBOOK'DA PAYLAŞ

KUTLU DOĞUM HAFTASI DÜZENLENDİ

Peygamber Efendimizin Doğum Günü münasebetiyle, Battalgazi İlçesi, YİBO (Yatılı İlköğretim Bölge Okulu) Salonunda anma töreni düzenlendi.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen törene; Battalgazi Belediye Başkanı; Selahattin GÜRKAN, İl Müftüsü; Mehmet SÖNMEZOĞLU, Battalgazi İlçe Müftüsü; H. Mustafa KILIÇ, Dr Abdurrahman ATEŞ, AKP İlçe Başkanı; Mehmet İLBAK ve kalabalık vatandaşlar topluluğu ile öğrenciler katıldı.

Yapılan kutlu doğum haftası töreninde Peygamberimizi anma konuşmaları yapıldı. Konu olarak seçilen “İslam Ahlakında Aile” üzerine yapılan konuşmalarda Battalgazi İlçe Müftüsü; H. Mustafa KILIÇ ile Dr Abdurrahman ATEŞ birer konuşma yaptılar. Özet olarak; “Yüce dinimiz, huzurlu ve mutlu dünyanın en büyük hayat kaynağıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, yüzyıllar önce bir ilim ve kültür bayramı şeklinde kutlanan mevlid geleneğini canlandırmayı amaçlamış, bu düşünce ile de peygamber efendimizin doğum gününü içine alan haftayı “Kutlu Doğum Haftası” olarak ilan etmiştir.

Bütün güzellikleri bünyesinde toplayan ve güzel ahlakı tamamlamak için gönderilen Hz.Peygamber, model ise Peygamberimizininsanlığa sunduğu modeldir. İslam Ahlakında Aile yapısının toplumdaki önemi vurgulandı. Peygamberimizin varlığının, İnsanlık için bir güneş olmuş, çirkinlikleri güzelliklere tebdil etmiştir. İnsanlık onun getirdiği yüce değerler ve prensipler doğrultusunda büyük medeniyetler kurmuş, kaybedilen haklarına kavuşmuş,fıtratında var olanyüce değerlerin farkına varmış, kadın ve erkeğin cemiyette eşit olmanın hazzını tatmıştır.

Dünya, sevgi üzerine kurulmuştur. Sevgi ve hoşgörü bütün problemlerin yegane çözüm kaynağıdır. Bütün insanlığı kucaklayan Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.s.)’in doğum yıldönümü bütün vatandaşlarımızın sevdiklerine bir dal gül vermesinin, insanımızın birbirine daha sıcak bakmasına vesile olacağı ve hoş görü ortamı yaratacağı inancındayız.” denildi.

Konuşmalar sonunda ödül töreni yapıldı.

17.08.2009 tarihinde yayınlanan bu haber 964 kişi tarafından okumuştur.

GÜNCEL HABER BAŞLIKLARI

ÖĞRENCİLER BAŞKANLA BİRARAYA GELDİ. >> 21.5.2015
GALERİCİLER SİTESİ ESNAFI GÜRKAN'LA BULUŞTU. >> 21.5.2015
MALATYA BİLİM VE ÇOCUK ŞENLİĞİ AÇILDI >> 20.5.2015
DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ İÇTEN GÜRKAN'I ZİYARET ETTİ >> 19.5.2015
BAŞKAN GÜRKAN'IN GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI >> 18.5.2015
MÜZELER HAFTASI KAPSAMINDA ETKİNLİK YAPILDI >> 18.5.2015
DİYABET VE HİPERTANSİYON TARAMASI YAPILDI >> 17.5.2015
BAŞKAN GÜRKAN, "BU KONSER, BİRLİKLEĞİMİZİN EN GÜZEL ÖRNEĞİDİR" >> 17.5.2015
TARİH İLE MODA BÜTÜNLEŞTİ  >> 17.5.2015
TARİHİ KENTLER BİRLİĞİNDE BAŞKAN GÜRKAN'A GÖREV >> 17.5.2015
KALDIRIM MAHALLESİ GENÇLERİ, BAŞKAN GÜRKAN’I ZİYARET ETTİ >> 15.5.2015
BATTALGAZİ BELEDİYESİ TARAFINDAN "ÜÇ İL ÜÇ DEĞER" ADLI KONSER CUMARTESİ GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLECEK. >> 15.5.2015

Selahattin GÜRKAN
Battalgazi Belediye Başkanı

e-Belediye
Harita
Meclis
Muhtarlıklar
nobetcieczane
Duyuru
mobil
Sanal Tur
Vefaat Edenler

TÜM DUYURULAR

EMLAK VERGİSİ ÖDEME KANALLARI

YAZIŞMA KURALLARI SUNUMU 2015

Malatya İli, Battalgazi İlçesi, Uçbağlar Mahallesi 3951 ada 2 ve 3 nolu parsellere ilişkin Plan Değişikliği

Malatya İli, Battalgazi İlçesi, Kavaklıbağ Mahallesi 216 ada 99 nolu parsele ilişkin Plan Değişikliği

Battalgazi Belediyesi Bünyesinde atıl durumda olan 3 adet iş makinesi 2886 sayılı devlet ihale kanunun 45. Maddesi gereğince açık teklif usulü artırma suretiyle satışı

Malatya İli, Battalgazi İlçesi, Hanımınçiftliği Mahallesinde 2523 nolu parsel üzerinde bulunan Dükkanların Satışı

MALATYA BATTALGAZİ İLÇESİ SINIRLARI DAHİLİNDE 3 YIL (36 AY) SÜRELİ GENEL TEMİZLİK, ÇÖP TOPLAMA VE NAKLİ HİZMET ALIM İŞİ

Belediyemiz Hakkinda Birçok Bilgiye Ulasabileceginiz Resmi Internet Sitesi. - http://www.battalgazi.bel.tr - Battalgazi Belediyesi Internet Sitesi 2009
Tüm Hakları Saklıdır.  -  Telefon: (0422) 323 63 66 - 63 24 - 63 25 - 63 26 PBX   -  Faks: (0422) 322 00 50
TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN 444 65 95 NOLU ÇAĞRI MERKEZİNE ULAŞABİLİRSİNİZ.
Çağrı Merkezimizde Hafta içi 07:00 -23:00 , Haftasonu 08.00-17:00 Saatleri İçinde Operatör Bulunmaktadır.
ADRES: İSTİKLAL MAHALLESİ  ŞEHİT FAHRİ KOÇYİĞİT SOK NO:29  (Vilayet Arkası) 44100 - BATTALGAZİ / MALATYA