GERİ GİT        İLERİ GİT FACEBOOK'DA PAYLAŞ

KUTLU DOĞUM HAFTASI DÜZENLENDİ

BATTALGAZİ, YİBO. SALONUNDA KUTLU DOĞUM HAFTASI MÜNASEBETİYLE TÖREN DÜZENLENDİ

Peygamber Efendimizin Doğum Günü münasebetiyle, Battalgazi İlçesi, YİBO (Yatılı İlköğretim Bölge Okulu) Salonunda anma töreni düzenlendi.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen törene; Battalgazi Belediye Başkanı; Selahattin GÜRKAN, İl Müftüsü; Mehmet SÖNMEZOĞLU, Battalgazi İlçe Müftüsü; H. Mustafa KILIÇ, Dr Abdurrahman ATEŞ, AKP İlçe Başkanı; Mehmet İLBAK ve kalabalık vatandaşlar topluluğu ile öğrenciler katıldı.

Yapılan kutlu doğum haftası töreninde Peygamberimizi anma konuşmaları yapıldı. Konu olarak seçilen “İslam Ahlakında Aile” üzerine yapılan konuşmalarda Battalgazi İlçe Müftüsü; H. Mustafa KILIÇ ile Dr Abdurrahman ATEŞ birer konuşma yaptılar. Özet olarak; “Yüce dinimiz, huzurlu ve mutlu dünyanın en büyük hayat kaynağıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, yüzyıllar önce bir ilim ve kültür bayramı şeklinde kutlanan mevlid geleneğini canlandırmayı amaçlamış, bu düşünce ile de peygamber efendimizin doğum gününü içine alan haftayı “Kutlu Doğum Haftası” olarak ilan etmiştir.

Bütün güzellikleri bünyesinde toplayan ve güzel ahlakı tamamlamak için gönderilen Hz.Peygamber, model ise Peygamberimizininsanlığa sunduğu modeldir. İslam Ahlakında Aile yapısının toplumdaki önemi vurgulandı. Peygamberimizin varlığının, İnsanlık için bir güneş olmuş, çirkinlikleri güzelliklere tebdil etmiştir. İnsanlık onun getirdiği yüce değerler ve prensipler doğrultusunda büyük medeniyetler kurmuş, kaybedilen haklarına kavuşmuş,fıtratında var olanyüce değerlerin farkına varmış, kadın ve erkeğin cemiyette eşit olmanın hazzını tatmıştır.

Dünya, sevgi üzerine kurulmuştur. Sevgi ve hoşgörü bütün problemlerin yegane çözüm kaynağıdır. Bütün insanlığı kucaklayan Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.s.)’in doğum yıldönümü bütün vatandaşlarımızın sevdiklerine bir dal gül vermesinin, insanımızın birbirine daha sıcak bakmasına vesile olacağı ve hoş görü ortamı yaratacağı inancındayız.” denildi.

Konuşmalar sonunda ödül töreni yapıldı.

17.08.2009 tarihinde yayınlanan bu haber 852 kişi tarafından okumuştur.

MALATYA BATTALGAZİ BELEDİYESİ

GÜNCEL HABER BAŞLIKLARI

BATTALGAZİ BELEDİYESİ TARAFINDAN METRUK EV YIKILDI >> 20.10.2014
BAŞKAN GÜRKAN, ESKİ TELLAL PAZARI ESNAFLARI İLE BİR ARAYA GELDİ >> 17.10.2014
BAŞKAN GÜRKAN, “ÇALIŞTAY SON DERECE VERİMLİ GEÇTİ” >> 13.10.2014
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NDAN “YEŞİL KUŞAK PROJESİNE TAM DESTEK >> 11.10.2014VİDEO HABER
BATTALGAZİ BELEDİYESİ, TAHTALI HAMAMI’NIN TAPUSUNU ALDI  >> 9.10.2014
BAŞKAN GÜRKAN, BABA OCAĞINDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ >> 8.10.2014
BATTALGAZİ BELEDİYESİ HALK GÜNÜ YAPILDI >> 2.10.2014
BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ, EKİM AYI TOPLANTISINI YAPTI >> 1.10.2014
BAŞKAN GÜRKAN’DAN YAŞLILAR GÜNÜ MESAJI >> 1.10.2014
ÖZEL SPORCULAR, MALATYA’DA AĞIRLANACAK >> 1.10.2014
BAŞKAN GÜRKAN, “ELBİRLİĞİ İLE HİZMET ETMELİYİZ” >> 30.9.2014
UÇURTMA ŞENLİĞİNE ÇOCUKLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ >> 29.9.2014

Sitenin Mobil Uygulaması

Ana Sayfa  |  Haber Arivi  |  Fotograf Galerisi  |  Bilgi Edindirme Formu  |  İletişim Formu  |  İletişim  |  Kervansaray Buluşmaları
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Belediyemiz Hakkinda Birçok Bilgiye Ulasabileceginiz Resmi Internet Sitesi. - http://www.battalgazi.bel.tr - Battalgazi Belediyesi Internet Sitesi 2009
Tüm Hakları Saklıdır.  -  Telefon: (0422) 323 63 66 - 63 24 - 63 25 - 63 26 PBX   -  Faks: (0422) 322 00 50

TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN 444 65 95 NOLU ÇAĞRI MERKEZİNE ULAŞABİLİRSİNİZ.
Çağrı Merkezimizde Hafta içi 07:00 -23:00 , Haftasonu 08.00-17:00 Saatleri İçinde Operatör Bulunmaktadır.