GERİ GİT        İLERİ GİT FACEBOOK'DA PAYLAŞ

KUTLU DOĞUM HAFTASI DÜZENLENDİ

Peygamber Efendimizin Doğum Günü münasebetiyle, Battalgazi İlçesi, YİBO (Yatılı İlköğretim Bölge Okulu) Salonunda anma töreni düzenlendi.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen törene; Battalgazi Belediye Başkanı; Selahattin GÜRKAN, İl Müftüsü; Mehmet SÖNMEZOĞLU, Battalgazi İlçe Müftüsü; H. Mustafa KILIÇ, Dr Abdurrahman ATEŞ, AKP İlçe Başkanı; Mehmet İLBAK ve kalabalık vatandaşlar topluluğu ile öğrenciler katıldı.

Yapılan kutlu doğum haftası töreninde Peygamberimizi anma konuşmaları yapıldı. Konu olarak seçilen “İslam Ahlakında Aile” üzerine yapılan konuşmalarda Battalgazi İlçe Müftüsü; H. Mustafa KILIÇ ile Dr Abdurrahman ATEŞ birer konuşma yaptılar. Özet olarak; “Yüce dinimiz, huzurlu ve mutlu dünyanın en büyük hayat kaynağıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, yüzyıllar önce bir ilim ve kültür bayramı şeklinde kutlanan mevlid geleneğini canlandırmayı amaçlamış, bu düşünce ile de peygamber efendimizin doğum gününü içine alan haftayı “Kutlu Doğum Haftası” olarak ilan etmiştir.

Bütün güzellikleri bünyesinde toplayan ve güzel ahlakı tamamlamak için gönderilen Hz.Peygamber, model ise Peygamberimizininsanlığa sunduğu modeldir. İslam Ahlakında Aile yapısının toplumdaki önemi vurgulandı. Peygamberimizin varlığının, İnsanlık için bir güneş olmuş, çirkinlikleri güzelliklere tebdil etmiştir. İnsanlık onun getirdiği yüce değerler ve prensipler doğrultusunda büyük medeniyetler kurmuş, kaybedilen haklarına kavuşmuş,fıtratında var olanyüce değerlerin farkına varmış, kadın ve erkeğin cemiyette eşit olmanın hazzını tatmıştır.

Dünya, sevgi üzerine kurulmuştur. Sevgi ve hoşgörü bütün problemlerin yegane çözüm kaynağıdır. Bütün insanlığı kucaklayan Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.s.)’in doğum yıldönümü bütün vatandaşlarımızın sevdiklerine bir dal gül vermesinin, insanımızın birbirine daha sıcak bakmasına vesile olacağı ve hoş görü ortamı yaratacağı inancındayız.” denildi.

Konuşmalar sonunda ödül töreni yapıldı.

17.08.2009 tarihinde yayınlanan bu haber 917 kişi tarafından okumuştur.

MALATYA BATTALGAZİ BELEDİYESİ

GÜNCEL HABER BAŞLIKLARI

BAŞSAĞLIĞI MESAJI >> 25.2.2015
BAŞKAN GÜRKAN, “YENİ MALATYASPOR ORTAK PAYDAMIZ” >> 23.2.2015
GENÇLER GREKOROMEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BAŞLADI >> 20.2.2015
ŞENTOP, TARİHİ MEKANLARI GEZDİ >> 15.2.2015
ÖMÜRLÜK ŞARKILAR KONSERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ >> 15.2.2015
BAŞKAN GÜRKAN, “İŞ KAZALARINA KARŞI GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMALIYIZ” >> 12.2.2015
BAŞKAN GÜRKAN, “MALATYA’YI ÇAĞDAŞ BİR İL YAPACAĞIZ” >> 6.2.2015
BAŞKAN GÜRKAN, “İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ” >> 5.2.2015
BAŞKAN GÜRKAN, “ENGELLİ ÇOCUKLARI BULUNAN AİLELER İÇİN MERKEZ KURACAĞIZ” >> 5.2.2015
BATTALGAZİ BELEDİYE MECLİSİ, ŞUBAT AYI TOPLANTISINI YAPTI >> 4.2.2015
BAŞKAN GÜRKAN, VATANDAŞLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ >> 2.2.2015
BAŞKAN GÜRKAN, “102 MAHALLENİN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ” >> 31.1.2015

Selahattin GÜRKAN
Battalgazi Belediye Başkanı

e-Belediye
Harita
Meclis
Muhtarlıklar
nobetcieczane
Duyuru
mobil
Sanal Tur
Vefaat Edenler

TÜM DUYURULAR

UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ

MALATYA BATTALGAZİ İLÇESİ SINIRLARI DAHİLİNDE 3 YIL (36 AY) SÜRELİ GENEL TEMİZLİK, ÇÖP TOPLAMA VE NAKLİ HİZMET ALIM İŞİ

Belediyemiz Hakkinda Birçok Bilgiye Ulasabileceginiz Resmi Internet Sitesi. - http://www.battalgazi.bel.tr - Battalgazi Belediyesi Internet Sitesi 2009
Tüm Hakları Saklıdır.  -  Telefon: (0422) 323 63 66 - 63 24 - 63 25 - 63 26 PBX   -  Faks: (0422) 322 00 50
TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN 444 65 95 NOLU ÇAĞRI MERKEZİNE ULAŞABİLİRSİNİZ.
Çağrı Merkezimizde Hafta içi 07:00 -23:00 , Haftasonu 08.00-17:00 Saatleri İçinde Operatör Bulunmaktadır.
ADRES: İSTİKLAL MAHALLESİ  ŞEHİT FAHRİ KOÇYİĞİT SOK NO:29  (Vilayet Arkası) 44100 - BATTALGAZİ / MALATYA