Meclis Kararları

Encümen Üye Seçimi

Karar Tarihi:01.04.2026 Karar No:038

Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediye Kanunu’ nun 20. maddesi gereğince Nisan ayı olağan toplantısı 1. Birleşimi 1. Oturumunu yapmak üzere Belediye Başkanı Bayram TAŞKIN’ ın Başkanlığında toplandı.

Gündemin 3’ üncü maddesi; Yazı İşleri Müdürlüğünün 31.03.2026 tarihli ve 132808sayılı yazısında, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’ nun 33’ üncü maddesinin (a) bendinde; İl belediyelerinde ve nüfusu 100.000’in üzerindeki belediyelerde, belediye meclisinin her yıl kendi üyeleri arasından bir yıl için gizli oyla seçeceği üç üye  Belediye Encümenini teşkil edeceği belirtilerek, mezkûr kanunun ilgili maddesi gereğince bir yıl görev yapmak üzere üç Encümen üyesinin seçiminin yapılması konusunun Belediye Meclisimizce görüşülerek karara bağlanması talep edilmiş olup, 1 (bir) yıl görev yapmak üzere üç Encümen üyesinin seçiminin yapılmasına geçildi.

Meclis üyelerinden Mustafa KARAMAN, Eda BALTACI ve Nuh BOYRAZ tarafından Meclis Başkanlığına sunulan yazılı önergede, Encümen üyeliğine Muhsin ÖZ, Hasan VAN ve Hacı Ali TANKIZ isimleri önerildi. Aday olan üyeler için yapılan gizli oylama ve tasnifi sonucunda; 29 (Yirmidokuz) oy kullanılmış, 29 (Yirmidokuz) oyun geçerli olduğu görülmüş olup;

Buna göre;

1- Muhsin ÖZ28 (Yirmisekiz) oy,
2- Hasan VAN20 (Yirmi) oy,
3- Hacı Ali TANKIZ20 (Yirmi) oy alarak Belediye Encümen üyeliğine seçilmişlerdir.