Kardeş Belediyemiz Bağcılar Belediyesi’nden, Nakdi Yardım Talebinde Bulunulması
Karar Tarihi: 06.09.2023 Karar No: 099
Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediye Yasanın 20. Maddesi gereğince Eylül ayı olağan toplantısı 1. Birleşimi 1. Oturumunu yapmak üzere Belediye Başkanı Osman GÜDER’in Başkanlığında toplandı.
Gündemin 5’ inci maddesi; Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 01.09.2023 tarihli ve 57294 sayılı yazısı ile Meclise havale edilen Kardeş Belediyemiz Bağcılar Belediyesi’nden, nakdi yardım talebinde bulunulması ile alakalı teklifi okunarak gereği görüşüldü.
Talep yazısında; 6 Şubat 2023 tarihli deprem felaketi nedeniyle meydana gelen tahribatın giderilmesi, Ekonomik ve Sosyal ilişkilerin geliştirilmesi, 5393 sayılı Belediye Kanunu çerçevesinde diğer iş ve işlemler konusunda projelerin gerçekleştirilmesi, iki ilçe arasında Eğitim, Turizm, Kültür, Şehir Planlaması, Sosyo-Ekonomik ve Kültürel projelerle ilgili fikir alışverişinde bulunulması amacıyla, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18’inci maddesinin birinci fıkrasının (p) bendi gereğince, İstanbul ili Bağcılar Belediyesi ile Kardeş Belediye İlişkisi Kurulmasına karar verilmiş olup, ilgili karar gereğince Bağcılar Belediyesi tarafından ilçemiz sınırları dahilinde yapılmış olan Konteyner Kentte kullanılmak üzere agrega malzeme alımına ihtiyaç duyulmuş ve gerekli malzeme Belediyemiz tarafından temin edilmiştir. Ancak; söz konusu malzemenin temini noktasında 2.000.000,00 (İkimilyon) TL nakdi yardıma ihtiyaç duyulmuş olup, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18’inci maddesinin birinci fıkrasının (p) bendi ve Belediye Meclisimizin 05.07.2023 tarihli ve 88 no.lu kararına istinaden, kardeş belediyemiz Bağcılar Belediyesi’nden 2.000.000,00 (İkimilyon) TL nakdi yardım talebinde bulunulması konusunun Belediye Meclisince görüşülerek karara bağlanması talep edilmiştir.
Mecliste yapılan müzakere sonucunda; Bağcılar Belediyesi tarafından ilçemiz sınırları dahilinde yapılmış olan Konteyner Kentte kullanılmak üzere agrega malzemenin temini için, kardeş belediyemiz (İstanbul) Bağcılar Belediyesi’nden 2.000.000,00 (İkimilyon) TL nakdi yardım talebinde bulunulmasına, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18’inci maddesinin birinci fıkrasının (p) bendi gereğince oy birliği ile karar verildi.