Meclis Kararları

2026 Mali Yılı Evlendirme Hizmetleri Ücret Tarifesine; Engelli Vatandaşlarımızdan Evlilik Cüzdan Bedeli Ve Nikah İşlemleri İçin Herhangi Bir Ücret Alınmaması Ve Nikah Akdi Gerçekleştirilen Engelli Vatandaşlarımıza, Gazilerin Kendileri İle Şehitlerimizin 1. Derece Yakınlarına Çeyrek Altın Hediye Edilmesi İle Alakalı Not Eklenmesi

Karar Tarihi:07.10.2025 Karar No:160

Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereğince Ekim ayı olağan toplantısı 2. Birleşimi 1. Oturumunu yapmak üzere Meclis 1. Başkan Vekili Adil DEMİREL’ in Başkanlığında toplandı.

Gündemin 1’ inci maddesi; Meclis Üyesi Muharrem ÜNVERDİ’ nin, 07.10.2025 tarihli ve 2026 mali yılı Evlendirme Hizmetleri Ücret Tarifesine; engelli vatandaşlarımızdan evlilik cüzdan bedeli ve nikah işlemleri için herhangi bir ücret alınmaması ve nikah akdi gerçekleştirilen engelli vatandaşlarımıza, gazilerin kendileri ile şehitlerimizin 1. derece yakınlarına çeyrek altın hediye edilmesi ile alakalı önergesi okunarak gereği görüşüldü.

Talep yazısında; 2026 mali yılı ücret tarifesine eklenmek üzere engelli vatandaşlarımızdan evlilik cüzdan bedeli ve nikâh işlemleri için herhangi bir ücret talep edilmemesi ve 2026 yılından itibaren Belediyemiz tarafından nikâh akdi gerçekleştirilen engelli vatandaşlarımıza, gazilerin kendileri ve şehitlerimizin 1. derece yakınlarına çeyrek altın hediye edilmesine dair konunun Meclisimizce görüşülerek karara bağlanması talep edilmiştir.

Mecliste yapılan müzakere sonucunda; 2026 mali yılı Evlendirme Hizmetleri Ücret Tarifesine; engelli vatandaşlarımızdan evlilik cüzdan bedeli ve nikah işlemleri için herhangi bir ücret alınmaması ve nikah akdi gerçekleştirilen engelli vatandaşlarımıza, gazilerin kendileri ile şehitlerimizin 1. derece yakınlarına çeyrek altın hediye edilmesi ile alakalı önergenin görüşülüp rapora bağlanmak üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesine oy çokluğu ile karar verildi.