Meclis Kararları

Encümen Üye Seçimi

Karar Tarihi: 05.04.2023 Karar No: 050

Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediye Kanunun 20’inci maddesi gereğince, Nisan ayı olağan toplantısı 1. Birleşimi 1. Oturumunu yapmak üzere Belediye Başkanı Osman GÜDER’ in Başkanlığında toplandı.

Gündemin 1‘ inci maddesi: Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 31.03.2023 tarihli ve 50793 sayılı yazısında, 5393 Sayılı Belediye Kanunun 33’üncü maddesinin (a) bendinde; İl belediyelerinde ve nüfusu 100.000’in üzerindeki belediyelerde, belediye meclisinin her yıl kendi üyeleri arasından bir yıl için gizli oyla seçeceği üç üye  Belediye Encümenini teşkil edeceği belirtilerek, mezkûr kanunun ilgili maddesi gereğince bir yıl görev yapmak üzere üç Encümen üyesinin seçiminin yapılması konusunun Belediye Meclisimizce görüşülerek karara bağlanması talep edilmiş olup, 1 (bir) yıl görev yapmak üzere üç Encümen üyesinin seçiminin yapılmasına geçildi.

 Meclis üyelerinden Metin MANDAL, Hasan DEMEZ ve Abuzer ALTIN tarafından Meclis Başkanlığına sunulan yazılı önergede, Encümen üyeliğine Adil DEMİREL, Ahmet SOLMAZ ve Yusuf AKSAÇ isimleri önerildi. Aday olan üyeler için yapılan gizli oylama ve tasnifi sonucunda; 25 oy kullanılmış, 23 oyun geçerli olduğu görülmüş olup;

         Buna göre;
1- Adil DEMİREL    23 (Yirmiüç) oy,
2- Ahmet SOLMAZ    23 (Yirmiüç) oy,
3- Yusuf AKSAÇ    20 (yirmi) oy alarak Belediye Encümen üyeliğine seçilmişlerdir.