1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına Ait Ek Plan Notunun Kaldırılması İle Alakalı İmar Plan Değişikliği

Karar Tarihi:11.03.2024 Karar No:036

Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediye Yasanın 20. Maddesi gereğinceMart ayı olağan toplantısı 3. Birleşimi 1. Oturumunu yapmak üzere Belediye Başkanı Osman GÜDER’in Başkanlığında toplandı.

Gündemin 3’ üncü maddesi; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 29.02.2024 tarihli ve 68200 sayılı yazısıile Meclise havale edilen1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına ait ek plan notunun kaldırılması ile alakalı imar plan değişikliği ile alakalı teklifi okunarak gereği görüşüldü.

Talep yazısında; Malatya ili Battalgazi ilçesi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına ait ek plan notları kısmında Malatya Belediyesinin 02.06.2010 tarih ve 140 sayılı kararı ile onaylanan  ”Ölçü ve emsal verilmeyen yapı adalarında ruhsatlı binalar esas alınmak koşulu ile ada içerisindeki parsellerin % 50 sinden fazlası yapılaşmış ve bu yapılaşmalar tip imar yönetmeliğinin 26. maddesi gereğince zemin katta uyulması gereken en fazla %40 yoğunluk şartına uymamışsa, ada içerisinde geriye kalan parsellerde zeminde % 40 yoğunluk uygulanmayacaktır.” ifadesinin 6 Şubat depreminden sonra meskun yerleşimin olduğu adalarda yapıların hasar almasından dolayı kaldırılması yönünde 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı  değişikliği hazırlatılmıştır.

Hazırlatılan öneri imar planı değişikliğinin Belediye Meclisimizce görüşülerek karara bağlanması talep edilmiştir.

Mecliste yapılan müzakere sonucunda; 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına ait ek plan notunun kaldırılması ile alakalı imar plan değişikliği konusunun görüşülüp rapora bağlanmak üzere İmar Komisyonuna havalesine oy birliği ile karar verildi.