Meclis Kararları

Mülkiyeti Belediye Başkanlığımıza Ait, Alacakapı  Mahallesi 6719 No.Lu Parselde Bulunan B. Bloktaki 1 No.Lu Bağımsız Bölüm Taşınmazın, PTT Hizmetlerinin Yürütülmesi Amacıyla 5 (Beş) Yıllığına, Malatya PTT Başmüdürlüğüne Kiraya Verilmesi

Karar Tarihi:12.03.2024 Karar No:039

Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediye Yasanın 20. Maddesi gereğinceMart ayı olağan toplantısı 4. Birleşimi 1. Oturumunu yapmak üzere Belediye Başkanı Osman GÜDER’in Başkanlığında toplandı.

Gündemin 2’nci maddesi; Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 08.03.2024 tarihli ve 68892 sayılı yazısıile Meclise havale edilen;Mülkiyeti Belediye Başkanlığımıza ait, Alacakapı Mahallesi 6719 no.lu parselde bulunan B. Bloktaki 1 no.lu bağımsız bölüm taşınmazın, PTT hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla 5 (beş) yıllığına, Malatya PTT Başmüdürlüğüne kiraya verilmesi ile alakalı teklifi okunarak gereği görüşüldü.

Talep yazısında; Mülkiyeti Belediye Başkanlığımıza ait olan, Malatya İli, Battalgazi ilçesi, Alacakapı Mahallesi, 6719 no.lu parselde B. Blokta bulunan 1 bağımsız bölüm numaralı taşınmazın, PTT hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla 5 (beş) yıllığına Malatya PTT Başmüdürlüğüne kiraya verilmesi talep edilmektedir.

Söz konusu Belediye Başkanlığımıza ait olan, Malatya İli, Battalgazi ilçesi, Alacakapı Mahallesi, 6719 nolu parselde B. Blokta bulunan 1 bağımsız bölüm numaralı taşınmazın; 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75/d maddesi; “Kendilerine ait taşınmazları, aslî görev ve hizmetlerinde kullanılmak üzere bedelli veya bedelsiz olarak mahallî idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına devredebilir” hükmü gereğince, ilk yıl için aylık kira bedeli 5.000,00 TL.+K.D.V. olmak üzere, sonraki yıllar kira bedelinin Maliye Bakanlığı tarafından her yıl belirlenen kira artış oranında artırılmak suretiyle belirlenmesi, protokol yapılması ve imzalanması için Battalgazi Belediye Başkanı Osman GÜDER’e yetki verilmesi suretiyle, PTT hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla 5 (beş) yıllığına Malatya PTT Başmüdürlüğüne kiraya verilmesi hususunun Belediye Meclisince görüşülerek karara bağlanması talep edilmiştir.

Mecliste yapılan müzakere sonucunda; Mülkiyeti Belediye Başkanlığımıza ait,  Alacakapı  Mahallesi 6719 no.lu parselde bulunan B. Bloktaki 1 no.lu bağımsız bölüm taşınmazın, ilk yıl için aylık kira bedeli 5.000,00 TL. + K.D.V. ,  sonraki yıllar kira bedelinin ise Maliye Bakanlığı tarafından her yıl belirlenen kira artış oranında artırılmak suretiyle belirlenmek üzere, PTT hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla 5 (beş) yıllığına Malatya PTT Başmüdürlüğüne kiraya verilmesine, protokol yapılması ve imzalanması için Belediye Başkanı Osman GÜDER’e yetki verilmesine, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75’inci maddesinin (d) bendi gereğince oy birliği ile karar verildi.