Meclis Kararları

Battalgazi Belediyesi Mimari Estetik Komisyonunun Oluşumu Ve Çalışma Esasları Yönetmeliği’nin Görüşülmesi

Karar Tarihi: 06.12.2023 Karar No: 133

Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediye Yasanın 20. Maddesi gereğince Aralık ayı olağan toplantısı 1. Birleşimi 1. Oturumunu yapmak üzere Meclis 1. Başkan Vekili Zafer KIRÇUVAL’ın başkanlığında toplandı.

Gündemin 4’ üncü maddesi; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 29.11.2023 tarih ve 62309 sayılı yazısı ile Meclise havale edilen Battalgazi Belediyesi Mimari Estetik Komisyonunun Oluşumu ve Çalışma Esasları Yönetmeliği’nin görüşülmesi ile alakalı teklifi okunarak gereği görüşüldü.

Talep yazısında; Battalgazi Belediyesi yetki ve görev sınırları içerisinde kalan alanlarda estetiğe, tarihi ve doğal değerlere uygun ilke kararları geliştirmek; bu bağlamda Belediye sınırları içerisinde yerleşik ve yerleşime yeni açılacak alanlardaki meydan, bulvar, cadde ve anayollara cephesi bulunan yapıların şehircilik, mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığı disiplinlerinin, katılım ve sentezi ile yaratıcı ve estetik çözümlere dönük bina cepheleri ile örnek kent mekanları ve kentsel tasarım projeleri elde etmek için görüş bildirmek üzere oluşturulan Mimari Estetik Komisyonunun oluşum ve çalışma esaslarını belirlemek üzere hazırlanan “Battalgazi Belediyesi Mimari Estetik Komisyonunun Oluşumu ve Çalışma Esasları Yönetmeliği”nin, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18’inci maddesinin (m) fıkrası gereğince belediye meclisimizce görüşülüp karara bağlanması talep edilmiştir.

Mecliste yapılan müzakere sonucunda; Battalgazi Belediyesi Mimari Estetik Komisyonunun Oluşumu ve Çalışma Esasları Yönetmeliği’nin görüşülüp rapora bağlanmak üzere Hukuk Komisyonuna havalesine oy birliği ile karar verildi.