Meclis Kararları

Hidayet Mahallesi 5895 Ada 6 No.Lu Parselin İmar Plan Değişikliği

Karar Tarihi: 01.02.2023 Karar No: 041

Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediye Yasanın 20. Maddesi gereğince Şubat ayı olağan toplantısı 1.birleşimini yapmak üzere Belediye Başkan Vekili Ahmet SOLMAZ’ın Başkanlığında toplandı.

Gündemin 12’nci maddesi; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 30.12.2022 tarihli ve 46880 sayılı yazısı ile Meclise havale edilen ve Belediye Meclisince karara bağlanmak üzere 04.01.2023 tarih ve 19 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen Hidayet Mahallesi 5895 ada 6 no.lu parselin imar plan değişikliği ile alakalı komisyon raporu okunarak gereği görüşüldü.

İmar Komisyonu raporunda: “Malatya ili, Battalgazi ilçesi, Hidayet Mahallesi 5895 ada 6 no.lu parsel yürürlükteki imar planında İbadet Alanı olarak planlı olup, parselin doğusunda bulunan park alanı ile birlikte yeniden düzenlenmesine yönelik olarak hazırlatılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin meclisimizce görüşülmesi talep edilmektedir.
Talep dosyası Battalgazi Belediye Meclisince karara bağlanmak üzere 04.01.2023 tarih ve 19 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilmiştir.
Söz konusu parsel yürürlükteki imar planında İbadet Alanı olarak planlı olup, ön cepheden 10 metre, yanlardan 3 metre ve arkadan 5 metre yapı yaklaşma mesafesi verilmiştir. Parselin doğusu park alanı olarak planlıdır. Söz konusu parsele yapılacak caminin kıble yönüne uygun olarak yerleştirilebilmesi için doğusunda bulunan park alanı ile arasındaki ada ayrım çizgisi kaldırılıp alan büyüklüğü değiştirilmeden yeniden ibadet alanı ve park düzenlemesi yapılmıştır. Yapı yaklaşma mesafesi ön cepheden 5 metre diğer cephelerden 3 metre olacak şekilde düzenlenmiştir.
Dosyada ve mahallinde yapılan incelemeler neticesinde, yürürlükteki imar planında İbadet Alanı olarak planlı olan Malatya ili, Battalgazi ilçesi, Hidayet Mahallesi 5895 ada 6 no.lu parsel ve parselin doğusunda bulunan park alanının ve yapı yaklaşma mesafelerinin yeniden düzenlenmesine yönelik olarak hazırlatılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin; cami alanının kıble yönüne uygun şekilde yerleştirilebilmesi için gerekli olduğu ve parselin doğusunda bulunan park alanının alan büyüklüğü değiştirilmediği görülmüş olup, komisyonumuzca uygun olduğuna oy birliğiyle karar verilmiştir.” Denilmektedir.

Mecliste yapılan müzakere sonucunda; Hidayet Mahallesi 5895 ada 6 no.lu parsel yürürlükteki imar planında İbadet Alanı olarak planlı olup, ön cepheden 10 metre, yanlardan 3 metre ve arkadan 5 metre yapı yaklaşma mesafesi verilmiştir. Parselin doğusu park alanı olarak planlıdır. İlgili parsele yapılacak caminin kıble yönüne uygun olarak yerleştirilebilmesi için doğusunda bulunan park alanı ile arasındaki ada ayrım çizgisi kaldırılıp alan büyüklüğü değiştirilmeden yeniden ibadet alanı ve park düzenlemesi yapılmıştır. Yapı yaklaşma mesafesi ön cepheden 5 metre diğer cephelerden 3 metre olacak şekilde düzenlenmiştir. Söz konusu parsel ve parselin doğusunda bulunan park alanının ve yapı yaklaşma mesafelerinin yeniden düzenlenmesine yönelik olarak hazırlatılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin; cami alanının kıble yönüne uygun şekilde yerleştirilebilmesi için gerekli olduğu ve parselin doğusunda bulunan park alanının alan büyüklüğü değiştirilmediği görülmüş olduğundan, talebinin İmar Komisyonu Raporu doğrultusunda uygun olduğuna oy birliği ile karar verildi.