Kavaklıbağ Mahallesi 167 Ada 2,7 Ve 8 No.Lu Parsellerin İmar Plan Değişikliği

Karar Tarihi: 01.02.2023 Karar No: 039

Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediye Yasanın 20. Maddesi gereğince Şubat ayı olağan toplantısı 1.birleşimini yapmak üzere Belediye Başkan Vekili Ahmet SOLMAZ’ın Başkanlığında toplandı.

Gündemin 10’uncu maddesi; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 30.12.2022 tarihli ve 46860 sayılı yazısı ile Meclise havale edilen ve Belediye Meclisince karara bağlanmak üzere 04.01.2023 tarih ve 17 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen Kavaklıbağ Mahallesi 167 ada 2,7 ve 8 no.lu parsellerin imar plan değişikliği ile alakalı komisyon raporu okunarak gereği görüşüldü.

İmar Komisyonu raporunda;  “Malatya ili, Battalgazi ilçesi, Kavaklıbağ Mahallesi 167 ada 2,7 ve 8 no.lu parsellerin tevhit edilebilmesi için imar planındaki ada ayrım çizgisinin kaldırılması ve oluşacak parselde zemin ve bodrum katın tamamen doldurulması, üst katlarda mevcut teşekküle göre yapılaşması için plan notu eklenmesi yönünde hazırlatılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin meclisimizce görüşülmesi talep edilmektedir.

Talep dosyası Battalgazi Belediye Meclisince karara bağlanmak üzere 04.01.2023 tarih ve 17 sayılı kararı ile komisyonumuza havale edilmiştir.

Söz konusu parseller, yürürlükteki imar planında ticaret alanı olarak planlı olup, B-3 (bitişik nizam 3 kat) yapılaşma koşuluna sahiptir. Parsellerin tevhit edilmesiyle oluşacak parselde, yapı yoğunluğu sabit kalmak şartı ile zemin ve bodrum katın tamamen doldurulması, üst katlarda mevcut teşekküle göre yapılaşması talep edilmektedir.

Dosyada ve mahallinde yapılan incelemeler devam ettiğinden hazırlatılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin komisyonumuzca ertelenmesine oy birliğiyle karar verilmiştir.” denilmektedir.

Mecliste yapılan müzakere sonucunda; Kavaklıbağ Mahallesi 167 ada 2,7 ve 8 no.lu parsellerin imar plan değişikliği ile alakalı komisyon çalışmalarını tamamlamadığından dolayı talebin bir sonraki toplantıya ertelenmesine oy birliği ile karar verildi.