Meclis Kararları

Zabıta Memurlarına Verilecek Olan Aylık Maktu Fazla Çalışma Ücretinin Belirlenmesi

Karar Tarihi: 03.01.2024 Karar No: 010

Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediye Yasanın 20. Maddesi gereğince Ocak ayı olağan toplantısı 1. Birleşimi 1. Oturumunu yapmak üzere Belediye Başkanı Osman GÜDER’in Başkanlığında toplandı.

Gündemin 10’uncu maddesi; İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 18.12.2023 tarihli ve 63362 sayılı yazısı ile Meclise havale edilen Zabıta memurlarına verilecek olan Aylık Maktu Fazla Çalışma ücretinin belirlenmesi ile alakalı teklifi okunarak gereği görüşüldü.

Talep yazısında; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 51 inci maddesinin 4’üncü fıkrasında “zabıta hizmetleri kesintisiz olarak yürütülür. Zabıta personelinin çalışma süresi ve saatleri 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun da belirtilen çalışma süre ve saatlerine bağlı olmaksızın, hizmetin aksatılmadan yürütülmesini sağlayacak şekilde düzenlenir. Belediye zabıta ve özel güvenlik hizmetlerinde fiilen çalışanlara, fazla mesai ücreti olarak yılı bütçe kanununda belirlenen üst sınırı aşmamak kaydıyla belediye meclisi kararıyla tespit edilen maktu tutar ödenir.” hükmü geçmekte olup; 2024 Mali Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun “K” cetvelinde belirtilen Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri dışındaki diğer büyükşehir belediye sınırları için belirlenen tavan miktarı aşmamak üzere aylık maktu fazla çalışma ücretinin belirlenmesi yönünde konunun Belediye Meclisimizce görüşülüp karara bağlanması talep edilmiştir.

Mecliste yapılan müzakere sonucunda; Zabıta memurlarına verilecek olan Aylık Maktu Fazla Çalışma ücretinin belirlenmesi ile alakalı konunun görüşülüp rapora bağlanmak üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesine oybirliği ile karar verildi.